EPAM - Ekonomi ve Politika Araştırmaları Merkezi

EPAM Müdürü Doç. Dr. Fahri Erenel Barış Pınarı Harekatı'nı Değerlendirdi.

Ekonomi ve Politika Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fahri Erenel, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde kararlılıkla yürütmekte olduğu Barış Pınarı Harekatı hakkında değerlendirmede bulundu.

Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri ise gittikleri her yere barış ve huzur getirmişlerdir. Yakın tarihimizde Kore, Kıbrıs, Kuzey Irak, Afrin, El Bab ve şimdi de Fırat’ın Doğusu… Barış Pınarı harekatının ana hedefi de barış ve huzur gibi iki anlamlı kelimeden oluşmaktadır. Bunun için bölgenin asıl sahiplerini kovarak adeta bu tarım alanı, sulama imkanları ,alt yapı ve yeraltı zenginlikleri açısından zengin bu topraklara çöreklenen terör örgütü varlığını sürdürdüğü sürece Suriye’nin toprak bütünlüğünün, bölgede barış ve huzurun sağlanabilmesi asla mümkün olamayacaktır.

Barış Pınarı Harekatı planlamaya uygun olarak yürütüldüğünü görüyor ve bir kez daha Ordumuzla gurur duyuyor ve övünüyoruz. 1984 yılında beri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin doğrudan karşısına çıkamadan ve sivil-asker ayrımı yapmadan eylemlerini sürdüren terör örgütü bu harekatta da çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur.

EPAM Müdürü Doç. Dr. Fahri Erenel'in Barış Pınarı Harekatı hakkında yazmış olduğu makaleler